BLOG
Farklılaşın Başkalaşın, Pardon Markalaşın
30 Mart

Farklılaşın Başkalaşın, Pardon Markalaşın

Müşteri sadakati oluşturma çabanızda sizi en çok yoracak rakiplerinizden önce müşterinize yeni bir deneyim sunabilmek olacaktır. Buna farklılaşma diyoruz. Ürününüz değişebilir ya da hizmeti sunuş şekliniz. Her neyi farklılaştırdıysanız amacınız müşteriyi daha mutlu ve sizsiz olamaz duygularına ulaştırmaktır. O zaman farklıyı ararken bakacağımız yer gelecek yönergeleri olacaktır. Gelecekte müşteri talepleri geleceği şekillendirecek başlıklarla belirlenecektir. Çevrenizde olanı biteni sürekli takip etmelisiniz. Ekonomik veriler, teknoloji, siyaset, yasalar vs….. Bütün bunlar değiştikçe siz de şekilleneceksiniz. Fark değişimde önce değiştirendedir.
 
Farklışan tercih edilen olduğunda daha büyük bir sorumluluk biner omuzlarına. Sürekli bu beklentiye yanıt verecek sürekli gelişme sürekli öz bakım sürekli önden koşan olma. Buna marka liderliği diyoruz. Markalaşma işletmelerin ortay koydukları üründe en son gelecekleri noktadır zirvedir. Sürekli takip edilen, tercih edilen, fiyatına kısmen bakılarak alınan, bütçesi yeri geldiğinde uğruna zorlanan, vazgeçilmez arzu nesnesi daha bir sürü anlam yükleyebiliriz. Kısaca bilerek ve isteyerek tüketilen.
 
Markalaşma çalışmalarında karşımıza yeni kavramlar çıkıyor. Açtık sözlüğü bir kere. Marka kimliği ve marka kişiliği.
 
Markanızın kimliği denince ilk aklınıza gelecek kendi kimliğiniz. İsmi, şekli, rengi, verdiği ifade, doğum yeri kısaca bir hikayesi varsa detayları. Bu detaylar markalaşma çalışmalarınızda oldukça önemlidir. Markanızın bir değere yerleşmesi için ne tür değer oluşturacağını belirlemeli ve marka kimliğini bu değeri buldurtacak detaylarla donatmalısınız.

Senem KILIÇ
 
Bilgisayar Mühendisi, Yönetim Danışmanı
SenemKılıç

1978 Denizli doğumluyum. Ege Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği eğitimimi tamamladım. Dokuz Eylül Üniversitesi Sayısal Yöntemler Yüksek Lisansı Dokuz Eylül Üniversitesi İşletme Ana bilim dalında "X,Y Kuşağının İstihdam Politikaları" üzerine doktora eğitimi tez aşamasında devam etmekteyim...

Bana Ulaşın