BLOG
Anlam Yaratmak
23 Şubat

Anlam Yaratmak

Girişimciler iş fikirlerini aslında önemli bir düşüncenin etrafında geliştirir. Ne tür bir ihtiyaca karşılık gelecek? Sonunda nasıl bir fayda sağlayacak? Bu soruların yanıtlarıyla iş fikri nasıl yaşam bulacak belirlenir. Ya da tümüyle şekil değiştirebilir.

Her girişimci ne kadar çalışacağı, nasıl bir sorumluluk üstleneceği ya da kimlerle iş birliği yapacağını yolun başındayken kestiremeyebilir fakat önemli bir düşünce başlarken, üretirken ve devamında motivasyonu korumak için işe yarayacaktır. Anlam yaratmak

İşletmelerin sürdürülebilirlik öykülerine baktığımızda hep müşterileri tarafından sahiplenilmiş bir marka karşımıza çıkar. Bu markalar bir anlama sahiptirler. Ekonomik değer oluşturmak, istihdam sağlamak, girişim örneği olabilmek, bir ihtiyacı karşılamak, fayda sağlamak, gelecek nesillere bırakılacak marka adaylarının tohumlarını ekebilmek. Bu başlıklara farklıları da eklenebilir. Güç sahibi olmak, itibara kavuşmaktan çok öte dünyayı daha yaşanabilir bir yer yapabilmek, yaşam kalitesinin yükselmesine katkı sağlamak, iyi bir durumun yok olmasını önlemek çabasıdır da diyebiliriz.

Bu düşünceleri sürekli zihinde tutmak başarıya gidecek yolda motivasyonun korunmasında işimize çok yarayacak. Sonucunda başarısız da olsak anlam üretmek çabamızda atılan her adım bir sonraki üretilecek iş fikrini de daha iyi kılacaktır.

İş fikrinize anlam yükleyin işe daha sonra başlayın.
SenemKılıç

1978 Denizli doğumluyum. Ege Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği eğitimimi tamamladım. Dokuz Eylül Üniversitesi Sayısal Yöntemler Yüksek Lisansı Dokuz Eylül Üniversitesi İşletme Ana bilim dalında "X,Y Kuşağının İstihdam Politikaları" üzerine doktora eğitimi tez aşamasında devam etmekteyim...

Bana Ulaşın